Beste studenten,
Deze onderwijs- en examenregeling (OER) wordt zo zorgvuldig mogelijk aan het begin van de opleiding samengesteld. Het kan echter voorkomen dat er gedurende de opleiding iets gewijzigd wordt: een vak wordt verschoven naar een andere periode, de toetsvorm van een vak veranderd, er wijzigt iets in de studiepunten, etc. Ook kan het zijn dat aan het begin van de opleiding nog niet het hele onderwijsprogramma tot in detail bekend is zodat het later aangevuld wordt. En er kan ook een fout in de regeling ontdekt worden die verbeterd moeten worden. Deze situaties zorgen ervoor dat dit OER aangepast wordt. Er wordt dan een overzicht met wijzigingen (errata) aan het OER toegevoegd. Als er een wijzigingen in het OER optreedt, worden jullie hiervan door de secretaris van de TEG via de mail in kennis gesteld. De wijzigingen zelf zijn hieronder opgesomd, maar zijn in de OER zelf al verwerkt. De geldende OER is dus altijd het OER inclusief de wijzigingen.
Errata
Erratum OER 24 september 2020
Beste studenten,
De toetsplannen leerjaar 2 en leerjaar 3 (ontwikkelingsgericht en kwalificerend) zijn vernieuwd. De aangepaste toetsplannen zijn in dit OER opgenomen.
Erratum OER 07-09-2020
Beste studenten,
De herkansingsregels (zie onderdeel ‘Toetsen en herkansen’ par. ‘Mag ik een toets herkansen?’) zijn aangepast. De aanpassing betreft het volgende:
- Een kwalificerende toets mag binnen de reguliere opleidingsduur maximaal twee keer herkanst worden. Aan het eind van de opleiding wordt voor maximaal twee kwalificerende toetsen een derde herkansingsmogelijkheid geboden.
- Een voorwaardelijk ontwikkelingsgerichte toets mag binnen de reguliere opleidingsduur maximaal vier keer herkanst worden.
De wijzigingen zijn in de genoemde paragraaf reeds verwerkt.
Erratum OER juni 2020
Beste studenten,
Vanwege de Coronacrisis verloopt de toetsing en examinering gedeeltelijk anders dan in het OER (toetsplan) beschreven is. De volgende aanpassingen zijn gedaan:
Periode 3
- Alle schriftelijke (voorwaardelijk) ontwikkelingsgerichte toetsen worden vervangen door een opdracht waar een resultaat (cijfer of O/V/G) voor behaald moet worden.
- Voor de examenklassen (klassen met studenten die in juli ’20 diplomeren) zijn de (voorwaardelijk) ontwikkelingsgerichte toetsen vervallen.
- Alle kwalificerende toetsen worden afgenomen, maar misschien wel op een ander moment dan in het toetsplan staat.
- Van de eis m.b.t. de te behalen BPV-uren kan afgeweken worden.
- De BPV-beoordeling gebeurt op basis van de opdrachten die gemaakt zijn.
- Als niet op het BPV-bedrijf geëxamineerd kan worden, wordt er geëxamineerd middels een examenproject of een CGI (criteriumgericht interview) op basis van ontwikkelingsgerichte resultaten.
Periode 4
- Alle schriftelijke (voorwaardelijk) ontwikkelingsgerichte toetsen worden afgenomen. Voor de toetsen die niet afgenomen kunnen worden, komt een opdracht waar een resultaat voor behaald moet worden.
- Kwalificerende toetsen worden afgenomen. Als dat niet mogelijk is, wordt een moment later in de opleiding bepaald.
- Van de eis m.b.t. de te behalen BPV-uren kan afgeweken worden.
- De BPV-beoordeling gebeurt op basis van de opdrachten die gemaakt zijn.
- Als niet op het BPV-bedrijf geëxamineerd kan worden, wordt er geëxamineerd middels een examenproject of een CGI (criteriumgericht interview) op basis van ontwikkelingsgerichte resultaten.
- De criteria m.b.t. het bindend studieadvies blijven van kracht. Wel geldt dat het uiteindelijke aantal behaalde studiepunten bekeken wordt t.o.v. het werkelijk te behalen aantal studiepunten. Dit laatste getal kan lager zijn i.v.m. het vervallen/doorschuiven van toetsen.
- De docentenvergadering kan m.b.t. het bindend studieadvies afwijkend besluiten t.o.v. de vastgestelde criteria op grond van de bijzondere omstandigheden.